Daily Archives:

Інфраструктурні проекти Летичівської громади

Інформує відділ економіки, торгівлі та інвестицій

       Станом на 9 серпня комісія при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглянула загалом 847 інфраструктурних проектів об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які будуть реалізовані за кошти відповідної державної субвенції. З 366 ОТГ, які цього року отримують інфраструктурну субвенцію, проекти подали поки 165. Комісія схвалила 754 з поданих ОТГ проекти на загальну суму більше 630 млн. грн.

      9 серпня 2017 року усі подані 12 проектних заявок  від Летичівської ОТГ погоджено на загальну суму 7649,430 тис. грн., що становить 84,7% розміру субвенції. Всього на 2017 рік передбачено обсяг субвенції 9026,5 тис. грн.

Continue reading… →

МОЗ оновило перелік препаратів у програмі “Доступні ліки”. Урядова програма “Доступні ліки” буде розширюватися

Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі “Доступні ліки” та які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою.

До оновленого реєстру ліків ввійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробники країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю. Нагадаємо, що раніше у програмі брали участь 157 препаратів.

У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет ІІ типу, 4 – бронхіальну астму у порівнянні з попередніми місяцями.

Continue reading… →

Програма «Власний дім»

Інформує відділ економіки, торгівлі та інвестицій

         З метою поліпшення  житлових і соціально-побутових умов сільського населення, реалізації заходів щодо відродження села шляхом підвищення  рівня життєзабезпечення населення Летичівською селищною радою спільно з Державним підприємством – Хмельницький обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі було розроблено та затверджено рішенням дев’ятнадцятої сесії від 18.11.2016 р. №4 Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2016-2020 роки. У 2017 році з селищного бюджету на виконання даної програми виділено 100 тис. грн., використано 80 тис. грн. для співфінансування 8 заявників.

Мінімальний розмір аліментів підвищено

Інформує Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Згідно закону, аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини. Крім того, той із батьків або інший законний представник дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини.

Неповнолітня дитина, згідно з законом, має право на самостійне одержання аліментів та розпорядження ними відповідно до Цивільного кодексу України.

Закон визначає, що мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Continue reading… →

На виконкомі затверджено проекти будівництва та розглянуто заяви

       В актовому залі селищної ради відбулося позачергове засідання виконавчого комітету селищної ради, яке  провів  селищний  голова Ігор Тисячний. Розглянуто шість питань порядку денного.

Continue reading… →

Show Buttons
Hide Buttons